Ereburgemeester Van Elsen overleden

Ereburgemeester Van Elsen overleden

Herman Van Elsen. Foto: rds

In zijn woning in Asse-Terheide overleed dinsdagavond ereburgemeester Herman Van Elsen (87), vader van huidig burgemeester van Asse Koen Van Elsen.

Herman Van Elsen werd geboren in Asse op 9 april 1926. Hij was gehuwd met Rosa Michiels, overleden in 2005, en vader van vier zonen en een dochter. Van Elsen was onderwijzer in het Heilig Hartcollege in Ganshoren, maar eind jaren ‘70 moest hij door zijn visuele handicap afhaken in het onderwijs. Hij was ook enkele jaren blind, maar kon na een operatie opnieuw zien, zij het heel beperkt. Hoewel hij heel erg sociaal begaan was in Asse - hij zat onder meer in het toneel, de KWB en de BJB, was vrijwilliger voor de CM en regelde vele pensioenaanvragen - toch ging ‘meester Herman’ pas op zijn 44ste, in 1970, in de Assese gemeentepolitiek. Hij werd schepen, onder meer voor onderwijs, ruimtelijke ordening en cultuur. In 1981 verving hij Paul De Keersmaeker als waarnemend burgemeester. Van 1985 tot eind 1994 was Herman Van Elsen namens de CVP-fractie burgemeester van Asse. Nadien engageerde hij zich nog voor de seniorenraad en leefde hij zich uit in zijn wandelhobby. In 2000 werd hem de titel van ereburgemeester verleend.

‘Vader kreeg enkele maanden geleden te horen dat hij longkanker had’, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V). ‘De laatste weken ging hij vrij snel achteruit, maar dankzij de palliatieve bijstand konden we zijn wens vervullen, om hem thuis te blijven verzorgen. Zo kon hij rustig en waardig afscheid nemen van zijn familie en vrienden.’

De begrafenisplechtigheid heeft plaats op zaterdag 12 oktober om 10 uur in de Sint-Hubertuskerk in Asse-Terheide. Daarna wordt hij bijgezet in het graf van zijn vrouw. Samenkomst en begroeting in de kerk vanaf 9 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio