Wielrennen

CHW Beveren verliest erevoorzitter/ stichter Marcel Van Kerckhove

De 93-jarige Marcel Van Kerckhove is niet meer. De erevoorzitter/stichter van het Beverse Comité ter Heropleving van de Wielersport (CHW) sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid maar gaf zich pas enkele dagen geleden definitief gewonnen. Met hem verdwijnt één van de belangrijkste Wase wielerpromotors.

msw

Vanuit de plaatselijke Vermeylenkring wilde Van Kerckhove in 1972 ‘iets’ organiseren dat met het wielrennen te maken had. Na de periode van Gerard Buyl en Petrus Oellibrandt viel er in Beveren op het gebied van de wielersport immers niet veel meer te beleven. Marcel wou voor een ‘heropleving’ van de sport zorgen en dacht daarbij in de eerste plaats aan de begeleiding van jonge renners. Net als zijn rechterhand Flor Van de Velde wist hij als leraar heel goed hoe hij met jonge gasten moest omgaan. De oprichting van een eigen wielerschool in 1975 was de beste oplossing.

Het CHW verschilde helemaal van de andere wielerclubs uit de streek. Met het organiseren van belangrijke wedstrijden maakte het opvallend actieve en creatieve comité evenzeer furore. Zo haalde Marcel in 1978 de bekende interclubwedstrijd Schaal Egide Schoeters naar Beveren. Hij maakte van ‘zijn’ sportieve vereniging een club met standing. Hij steunde daarbij op één allesomvattend kenmerk ‘vriendschap’. Zelf gedroeg hij zich immer als een minzaam en sociaal man.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer