Eigenaar Korsakov opent hippe bar op ’t Eilandje

© kf

Antwerpen is een hippe plek rijker. Gisterenavond heeft Stockholm S officieel de deuren geopend op een verdieping van de bekende ‘Chicita-building’ op het Eilandje. Overdag een hapje eten, ‘s avonds een stevig danspasje of een avondje stand-up comedy.

sca

Stockholm S heeft een plekje in het oude belastinggebouw op de Rijnkaai. Op 170 vierkante meter in het oude kantoorgebouw is voortaan ‘s middag een bistro, ‘s avonds een restaurant, maar worden ook podia gehouden voor muzikanten tot stand-up comedians. ‘Ik wil een alternatief bieden tussen een café dat dan te klein is, en zaal Trix dat dan weer te groot is. Eén dinsdag per maand worden er bijvoorbeeld stomme films getoond. Het is de bedoeling om allerlei feestjes en evenementen te laten plaatsvinden’, zegt uitbater Carlos Maldonado die ook eigenaar is van café Korsakov aan het Mechelseplein.

Shuttledienst

Tussen zijn twee zaken legt Carlos vanaf het komende weekend een shuttle-busje in, dat om het half uur over en weer zal rijden. ‘Dat kan voorlopig een twaalftal mensen vervoeren. Het is afwachten of het werkt. Desnoods kan het dan uitgebreider’, zegt Maldonado. Het is zijn manier om het hoofd te bieden aan de drukte op en rond het Mechelseplein die de populariteit van café Korsakov meebrengt. Bepaalde buurtbewoners pleiten er onder meer voor een vervoegd sluitingsuur. Sterk tegen de zin van de vele cafégangers die zich op Facebook al met een paar duizend verenigden in de groep ‘Mechelseplein blijft gaan’. ‘Hier storen we niemand. De dichtstbijzijnde buren zitten op dertig meter en er is een groot terras, dus niemand moet op straat staan’, gaat Maldonado verder. ‘Vanop het Mechelseplein kunnen de mensen hier tot in de vroege uurtjes komen feesten. Er is plaats voor zeker 200 man’, zegt Maldonado.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio