‘Lady Gaga kopieert overleden Turkse zanger’

‘Lady Gaga kopieert overleden Turkse zanger’

Foto: *

Op internet circuleert een foto van de ‘Applause’-hoes, de nieuwste single van Lady Gaga. Daarop is haar beschilderde gezicht te zien. Daarnaast staat een bijna identieke foto van de betreurde Turkse ster Zeki Müren uit 1988, waardoor de fans vermoeden dat de zangeres niet zo origineel is als ze doet uitschijnen.

Volgens hintmag, een site die trends op het internet uitpluist, heeft de excentrieke popster in dit geval helemaal geen plagiaat gepleegd. ‘In 1988 was Müren midden de vijftig. Op deze afbeelding ziet hij er een pak jonger uit. De witte doeken rond het hoofd op de twee covers, liggen ook exact hetzelfde. Daarnaast is de afzonderlijke afbeelding van de Turk nergens te vinden op Google. Deze foto is wellicht het resultaat van iemand die goed met Photoshop kan werken’, staat er op hun website.

Toch wordt Lady Gaga vaak beschuldigd van plagiaat. Een paar jaar geleden zei Madonna dat ‘Born This Way’ wel heel veel op haar eigen nummer ‘Express Yourself’ leek. En een paar weken geleden verkondigden Bowie-adepten dat Gaga haar beschilderde gezicht had afgekeken van diens alter ego Ziggy Stardust.

Corrigeer