Jonge twintigers openen brasserie in Daknam

© lcl

Kenneth An­thuenis (21) en Pieter-Jan De Schoenmacker (23) openen hun eigen brasserie Julocke op het dorpspleintje van Daknam.

lcl

Hoewel de twintigers erg jonge ondernemers zijn, hebben ze toch al ervaring achter de kiezen.

‘Ik werkte drie jaar als souschef in een restaurant in Oostakker, Kenneth heeft ervaring in het café van zijn vader, dat net hiernaast ligt’, vertelt De Schoenmacker, die het keukengedeelte voor zich neemt.

‘We hebben wel even getwijfeld om deze zaak over te nemen omdat we beiden een vaste job hadden, maar beseften snel dat je zo'n kans maar een keer krijgt. Het is voor ons een droom die we al lang koesteren’, zeggen De Schoenmacker en Anthuenis, die een koppel zijn.

De twee zijn ervan overtuigd dat hun relatie hier sterk uit zal komen. ‘We zullen veel samen zijn, maar het belangrijkste is dat je elkaar niet verstikt en de ruimte geeft om elk zijn eigen ding te doen’, vult Anthuenis aan.

‘We hebben ook elk ons werkterrein, want ik sta in voor de zaal.’

De twintigers willen een gezellige brasserie openen waar je een snack, steak of menu kan eten. Elke maand stellen we een suggestiemenu voor’, zegt De Schoenmacker.

De ligging aan het gezellige kerkpleintje is een mooie troef en vooral in de zomer zeer gegeerd. ‘Hier kan je tot rust komen. Als we zelf gaan tafelen, vinden we het belangrijk om op ons gemak te zitten en niet haastig te eten.’

Julocke als naam voor de brasserie ligt niet voor de hand. ‘Het is in Daknam de gewoonte om horecazaken de naam uit het Reynaertverhaal te geven’, zegt Anthuenis.

‘Julocke is de vrouw van de pastoor en haar naam betekent zoveel als ‘jou lok ik’. We willen ook klanten lokken door onze goede service’, lacht het koppel.

Op 17 oktober gaat de brasserie open voor het grote publiek, komende zondag is een openingsreceptie gepland.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio