Uitrit R4-Schansakker in Oostakker wordt in 2014 afgewerkt

GENT - De bouw van het tweede stuk van de R4-uitrit Schansakker in Oostakker start volgend voorjaar. In de richting van Merelbeke komt er een in- en uitrit, die met twee bruggen over de ring aangesloten zullen worden op het rondpunt aan Volvo Trucks.

Een jaar geleden kreeg Volvo Trucks haar eigen in- en uitrit aan de R4-Oost. De afwerking van de in- en uitrit aan de overkant van de R4 laat vooralsnog op zich wachten.

‘Het dossier liep vertraging op door problemen met enkele gronden die onteigend moesten worden. Maar de onteigeningsprocedure is inmiddels afgerond’, zegt Vlaams minister Hilde Crevits na een vraag van parlementslid Valerie Taeldeman (CD&V).

‘Begin november beginnen archeologen met een onderzoek op het terrein. De werken zullen in het voorjaar 2014 van start gaan. De werken zullen quasi geen impact hebben op het verkeer van de R4-Oost.'

'In de rijrichting van Merelbeke zal er gedurende een week een inname zijn van de rechterrijstrook. Tevens zal de R4 enkele nachten worden afgesloten voor de plaatsing van brugliggers. Hiervoor zullen uiteraard de nodige omleidingen worden voorzien.'

Langs de nieuwe inrit wordt een geluidsscherm voorzien, met een groene invulling omwille van de inpassing in het landschap.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio