Mode

A.F. Vandevorst heeft plannen voor Antwerpse flagship store

An Vandevorst en Filip Arickx Foto: AFP

Filip Arickx en An Vandevorst, het ontwerpersduo achter A.F. Vandevorst, willen in 2014 een allereerste flagship store openen in Antwerpen, zo hebben ze zelf onthuld in een interview met de modewebsite Business of Fashion.

Filip Arickx en An Vandevorst leerden elkaar in 1987 kennen, op hun eerste dag aan de Antwerpse Modeacademie. Diezelfde Modeacademie mag dit jaar vijftig kaarsjes uitblazen, maar ook voor A.F. Vandevorst was het een bijzonder jaar: het Belgische label vierde haar 15-jarig jubileum. De aanleiding voor de Britse modewebsite Business of Fashion om het koppel te interviewen.

Arickx en Vandevorst gingen na hun studies elk hun eigen weg - zij leerde de kneepjes van het vak bij Dries Van Noten, hij kwam terecht bij Dirk Bikkembergs - tot ze in 1997 besloten om het ook in de modewereld als koppel te proberen en samen een verhaal te vertellen en een jaar later hun eerste collectie volgde.

Vijftien jaar, dertig collecties, maar ook een economische dipje later zijn er eindelijk plannen voor een allereerste flagship store, uiteraard in modestad Antwerpen. Die moet in 2014 de deuren openen, maar meer details zijn vooralsnog niet bekend.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees