Taskforce moet problemen in wijk snel aanpakken

Filmploeg TV Limburg aangevallen in 'probleemwijk' Meulenberg

HELCHTEREN/HOUTHALEN-HELCHTEREN - Enkele journalisten van TV Limburg zijn dinsdag aangevallen in de 'overlastwijk' Meulenberg in Houthalen-Helchteren. Dat gebeurde net op de dag waarop een speciale taskforce opgericht werd om snel en efficiënt de problemen in de wijk aan te pakken. Dat is beslist op een overlegvergadering met de Limburgse gouverneur Herman Reynders, de federale en de Limburgse politiediensten.

De politie wil de relschoppers van afgelopen weekend zo snel mogelijk opsporen. ‘Eerst en vooral wordt er een oproep gelanceerd naar getuigen’, zegt de gouverneur. ‘Er zijn zeker mensen die meer info kunnen verschaffen om deze bijzonder spijtige gebeurtenissen uit te klaren. Bovendien zullen we waar nodig vragen of rechercheurs van andere korpsen het onderzoeksteam willen assisteren. Met vereende krachten moeten we erin slagen om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen. Dat is een belangrijke stap om de rust te doen weerkeren.’

Woensdag gaan burgemeester Alain Yzermans (SP.A) van Houthalen-Helchteren en de politiediensten naar Meulenberg om er met de lokale gemeenschap te praten over de rellen van vorige vrijdag. Ze willen met de inwoners ook structurele afspraken maken om het risico op nieuwe wantoestanden te verkleinen.

Journalisten aangevallen

De problemen in de wijk duren ondertussen gewoon voort. Twee journalisten van TV Limburg werden aangevallen toen ze een reportage wilden draaien in de wijk. Terwijl de reportageploeg aan het werk was, stopte een zwart voertuig met enkele jongeren aan boord, die de journalisten twee minuten de tijd gaven om de wijk te verlaten. De jongeren in de zwarte wagen keerden terug om te checken of ze vertrokken waren. De TVL-ploeg vertrok, maar werd achtervolgd door het zwarte voertuig.

Net aan het laatste kruispunt om de wijk Meulenberg te verlaten kwam de zwarte auto langs de journalisten rijden en toonde de jongere op de passagierszetel een groot vuurwapen, dat achteraf een speelgoedwapen bleek te zijn. Na de intimidatie reed het voertuig weg. De lokale politie Houthalen-Helchteren kon de betrokken jongere voor verhoor oppakken en hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio