Opvolger havenkrant De Lloyd heet ‘Flows’

In Antwerp Expo is dinsdagavond ‘Flows’ voorgesteld, de opvolger van het onlangs ter ziele gegane De Lloyd als gespecialiseerd blad voor haven, logistiek en transport. In tegenstelling tot zijn voorganger zal ‘Flows’ een iets breder publiek proberen aan te spreken dan enkel de Antwerpse havenwereld.

Slechts enkele maanden na de teloorgang van De Lloyd staat er al een nieuw zakelijk blad in de steigers met grotendeels dezelfde redactie.

Het initiatief komt van Alfaport, een federatie van havengebonden en logistieke bedrijven in de haven van Antwerpen, en Port+, een dienstverlenend bedrijf gespecialiseerd in onder meer informatieverstrekking binnen de havensector. Ook het Antwerpse Havenbedrijf steunt het project.

‘Flows’ wordt een papieren en digitaal weekblad, aangevuld met onder meer een dagelijkse digitale nieuwsbrief en website, dat logistieke dienstverleners en de transportwereld op een B2B-manier wil informeren over wat reilt en zeilt in hun professionele omgeving. Het weekblad telt 16 pagina’s en kost 7 euro.

In vergelijking met De Lloyd is er meer ruimte voor uitgebreide interviews en persoonlijke commentaren en wordt de focus ook verbreed van de Antwerpse haven naar de volledige Vlaamse logistieke wereld, klinkt het.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees