Tweede faillissement in twee jaar tijd voor feestzaal

Horecacomplex Bastille na minder dan jaar failliet

De rechtbank van koophandel verklaarde Bastille maandag failliet. Foto: bfs

Sint-Niklaas -

Het horecacomplex Bastille aan de Heidebaan is failliet verklaard. De zaak, die nog geen jaar open was, laat een schuldenberg van 250.000 euro achter. Begin 2012 ging ook Bell's Café er al op de fles.

Het heeft niet mogen zijn voor de Nederlandse showbizzfiguur Frank Masmeijer. De man zakte eind vorig jaar af naar Sint-Niklaas om er zijn intrek te nemen in het grote horecacomplex aan de De Ster. Hij opende er op 23 november ‘Bastille’: een zaak die entertainment, optredens, eten en drinken en tal van evenementen moest brengen.

Masmeijer lokte inderdaad heel wat artiesten naar zijn zaak, maar de bezoekers bleven weg. De jongste weken sloot het complex al te pas en te onpas de deuren, en afgelopen maandag sloot de rechtbank van koophandel in Dendermonde definitief de gordijnen in de zaak. De schuldenberg was te hoog opgelopen en Bastille werd gedagvaard door het parket van Dendermonde.

‘Er is geen mogelijkheid dat de horecazaak wordt verdergezet of overgenomen’, vernam curator Lieven D‘Hooghe. ‘Volgens de uitbater was er te weinig tijd om de zaak rendabel te maken. De balans vertoont een onderkapitalisatie van 250.000 euro. In het horecacomplex waren er acht personeelsleden werkzaam.’

Komende zaterdag stond er een optreden van Laura Lynn op het programma in Bastille, waarvoor vooraf moest ingeschreven en betaald worden. Het is twijfelachtig of wie intekende zijn geld nog terug zal zien.

Frank Masmeijer zelf was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Met het faillissement van Bastille komt het grote horecacomplex aan de Heidebaan opnieuw leeg te staan.

Brouwerij Duvel-Moortgat, de eigenaar van het pand, moet nu opnieuw op zoek naar een huurder.

Dat was ook in januari van vorig jaar al het geval. Toen draaide Bell's Café er failliet. Die zaak was er al sinds 1994 en liet uiteindelijk 700.000 euro schulden achter. Toen verloren er zestien mensen hun job.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio