Nieuwe moordzaak lost acht jaar oude moordzaak op

De federale gerechtelijke politie van Charleroi heeft twee moordzaken opgehelderd. Een alleenstaande vrouw werd in juni van dit jaar om het leven gebracht in een sociaal woonblok in Lodelinsart (Henegouwen) waar acht jaar geleden ook al een alleenstaande vrouw dood werd aangetroffen. Op beide lichamen is DNA van een 26-jarige man aangetroffen. Hij is door de onderzoeksrechter aangehouden wegens moord en doodslag.

Op 20 juni werd Emilia Liétard (67) dood aangetroffen in haar appartement. Voor ze stierf, zei ze aan een buur dat de dader een jonge man was die in het naburige appartementsgebouw woonde. De federale politie van Charleroi zag een verband met de dood van Concetta Tarabella in hetzelfde appartementsgebouw, acht jaar eerder. Op beide lichamen troffen de onderzoekers het DNA aan van Steven D.

De jongeman werd dinsdag door de politie opgepakt en ondervraagd. Hij ontkent elke betrokkenheid. Woensdag werd de verdachte voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hem aanhield wegens moord op Concetta Tarabella en doodslag op Emilia Liétard.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees