Twee wereldkampioenen wonen samen onder een dak

Twee wereldkampioenen wonen samen onder een dak

Cedric met Drago en stiefzus Evelin met Flor, vier kampioenen. Foto: bsb

Uitbergen -

Uitbergen is twee wereldkampioenen rijker. Cedric Van de Putte en Evelin Van Haver wonnen in Wales het WK Canicross met hun honden Drago en Flor.

Canicross kan je vergelijken met veldlopen, maar dan in het spoor van een hond. Cedric loopt met zijn eigen hond Drago en stiefzus Evelin met Flor, de hond van Bart Segers uit Zele. Jaarlijks wordt er in Uitbergen Canicross georganiseerd. ‘Ik ging eens kijken toen we net zelf een hond gekocht hadden en het leek me leuk om het eens te proberen. En het jaar nadien stond ik zelf aan de start’, zegt Cedric.

Cedric en Evelin verzamelden al enkele Belgische titels op de lange afstanddisciplines en nu komen daar ook titels samen met hun hond bij.

Voor Evelin verliep het kampioenschap wat moeilijker. Ze kwam hard ten val, maar verbeet de pijn en won toch. ‘Er waren veel deelnemers uit verschillende landen zoals Nieuw-Zeeland, Spanje en Engeland. Om dan als Belgische een titel mee naar huis te nemen, dat doet je toch wel iets.’

In het samengesteld gezin in Uitbergen wonen nu twee wereldkampioenen. ‘We hadden ons ook samen voorbereid op dit kampioenschap en keren nu samen met een titel naar huis’, gaat Cedric verder.

‘Bij Canicross zorgt de hond ervoor dat je sneller gaat lopen. Maar het is vooral de combinatie van beide. Als ik niet mee kan, gaat de hond niet blijven sleuren. Als de hond niet meer kan, gaat hij naast mij lopen’, legt Evelin uit.

Cedric hoopt dat ze met hun titel meer mensen warm kunnen maken voor hun sport. ‘Het is de ideale manier om zowel hond als baasje fit te krijgen’, besluit hij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio