Ex-kok van sterrenzaak aan de slag in lunchroom

Lunch met sterallures in vernieuwde bakkerij

Lunch met sterallures in vernieuwde bakkerij

Joeri Verlinde (links) was chef-kok van sterrenzaak De Bellefleur. Foto: mgk

De laatste chefkok van De Bellefleur is opnieuw aan de slag. Joeri Verlinde (30) werkt nu als chef-kok in brasserie Manus, een lunchroom met een gouden randje.

Restaurant De Bellefleur aan de Hoogboomsteenweg sloot begin dit jaar definitief haar deuren. De zaak was erg bekend nadat ze Michelinsterren achter haar naam kreeg en vermeld werd in de GaultMillau-gidsen. Door de crisis tuimelde het aantal bezoekers genadeloos de dieperik in. Uitbaters Serge De Groof en Wilfried Keteleer gooiden noodgedwongen de handdoek in de ring en zetten het pand te koop.

Sabbatperiode

De keukenbrigade kwam op straat te staan. Chef-kok Joeri Verlinde (30), die zijn opleiding in onder andere Kasteel Withof in Brasschaat en La Rosa in Edegem genoot, laste voor zichzelf een sabbatperiode in. ‘Ik kreeg de kans om bij bakkerij Manus in Brasschaat mijn kennis van patisserie en banketbakkerij aan te vullen’, zegt Verlinde. ‘In de tussentijd wilde ik uitkijken naar een andere job als chef.’

Lang moest hij niet zoeken. Herman Janssens van bakkerij Manus bouwde een nieuwe zaak uit in Kapellen en liep met het idee rond om er een lunchbrasserie in onder te brengen. ‘Maar eentje waar je wat anders op je bord krijgt dan in een gewone broodjeszaak’, zegt ‘Manus’ Janssens. Joeri werd mee betrokken in het verhaal en sinds kort staat hij opnieuw aan het fornuis.

Stijlvol ontbijt

‘Dit voelt aan als thuiskomen,’ zegt hij in de gloednieuwe lunchroom op de eerste verdieping van de nieuwe Manuswinkel. Zijn souschef van De Bellefleur, Bert Cornelissens (30) staat hem nu opnieuw bij. Samen verwennen ze tussen half acht 's morgens en zes uur 's avonds hun klanten.

‘In de voormiddag serveren we stijlvolle ontbijtjes, een hartige hap of een snack’, zegt Verlinde. ‘Vanaf half twaalf is het lunchtijd. Elke week presenteren we een betaalbaar vlees- of visgerechtje, licht verteerbaar en gemaakt met dagverse producten. In de namiddag staat de verfijnde patisserie op de kaart.’

Alles wordt klaargemaakt met een knipoog naar De Bellefleur, waar de borden uitzonderlijk mooi werden gepresenteerd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio