Celebs

Komiek zingt eerste pagina van Morrissey-biografie

De fans hebben er veel geduld voor moeten hebben, maar eindelijk is ze er: de autobiografie van Morrissey. De extraverte en wat bijzondere frontman van The Smiths stelde het boek vandaag voor in een boekenwinkel in Zweden. De Britse komiek Peter Serafinowcz speelde er meteen op in door de eerste pagina van het boek in te zingen in Morrissey-stijl.

Morrissey werd eind jaren 80 en vooral in de jaren 90 wereldberoemd door met The Smiths songs als ‘How soon is now’, ‘There is a light that never goes out’ en ‘Bigmouth strikes again’ uit te brengen. Ook solo scoorde de voormalige portier en gemeente-ambtenaar enkele hits, met ‘Irish blood, English heart’ als uitschieter. De frontman houdt ervan om in de aandacht te staan en liet daarvoor geen mogelijkheid schieten. Zo zong hij in een bos bloemen tijdens het eerste optreden van The Smiths in Top of the Pops, om aan te klagen dat er niet echt gezongen wordt in het programma. Ook op de Lokerse Feesten viel hij op door te eisen dat rond het festivalterrein niets van vlees verkocht zou worden. De organisatoren stemden toe.

In zijn autobiografie geeft ‘Moz’ nog iets meer bloot van zijn privé- en professioneel leven. Zo lezen we onder meer dat de frontman twee jaar lang een relatie had met een man. Hij specifieert niet of het om een liefdes- of een vriendschapsrelatie gaat, maar alles wijst in de richting van het eerste. De Brit is altijd een gesloten boek geweest wat relaties en seksualiteit betreft. Pas in zijn biografie krijgen we een klein stukje van de realiteit te lezen.

We komen ook te weten dat Morrissey een enorme fan van televisie was - vooral Thunderbirds en het Eurovisie Songfestival droegen zijn voorkeur weg - en dat hij een voorliefde had voor voetbal en meer bepaald voor Liverpool-legende George Best. En wat als hij geen muzikant geworden was? ‘Dan was ik muziekjournalist geworden’, lezen we.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees