Eerste voorzitterswissel na veertig jaar bij Cosmos

Eerste voorzitterswissel  na veertig jaar bij Cosmos

De nieuwe voorzitter wil de club nog verder uitbouwen. Foto: jdv

Wontergem / Deinze -

Na maar liefst veertig jaar het voorzitterschap te hebben waargenomen van volleybalclub Cosmos Wontergem gaf Sylveer Maes onlangs de fakkel door aan Geert De Ketelaere.

De nieuwe man die aan het roer komt, behoort tot de jongere generatie. Ondanks zijn drukke beroepsbezigheden in de informaticasector hoopt hij de jubilerende club in de toekomst nieuwe impulsen te geven.

Op het afscheidsfeestje in de Sint-Pieterszaal in Vinkt werd duidelijk dat Sylveer een echte pionier is geweest.

‘Met veel inzet en kennis van zaken zorgde hij ervoor dat Cosmos jarenlang een rol van betekenis speelde in het volleybalwereldje en ook financieel het kopje boven water kon houden. De voorzitter trok jaarlijks zelf van deur tot deur om pannenkoeken of taarten aan de man te brengen en met dat geld de jeugdopleiding te financieren’, zegt de nieuwe voorzitter.

Bij het provinciaal bestuur wordt Sylveer als een unicum beschouwd. Zeker omdat zijn echtgenote al die jaren de taak van secretaris op zich nam. ‘Als nieuwe voorzitter hoop ik dat Sylveer nog geruime tijd in het bestuur van de club blijft zetelen. Hij heeft van Cosmos een echte familie- en vriendenclub gemaakt’, zegt Geert De Ketelaere. ‘Mijn prioriteiten liggen in het verder uitbouwen van de jeugdwerking en onze vrouwenploeg naar hogere reeksen leiden. Te zien aan het enthousiasme waarmee het afscheid van onze voorzitter is gevierd, hoop ik in zijn voetsporen de club verder te laten bloeien.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio