Rechtstreekse trein naar Zaventem vanaf december

Brugge -

Brugge ligt binnenkort wat dichter bij de luchthaven van Zaventem. Vanaf december legt de NMBS dagelijks twee rechtstreekse treinen in.

Vanaf 15 december geraak je van het treinstation van Brugge tot in dat van de luchthaven van Zaventem zonder overstappen. De NMBS legt vanaf die dag dagelijks twee rechtstreekse treinen in, één naar Zaventem om 6.04 uur en één terug uit Zaventem met vertrektijd 16.06 uur. Tot nog toe moesten treinreizigers altijd overstappen.

Behalve de lage frequentie is er nog een grote kanttekening bij de rechtstreekse verbinding. Wie denkt sneller in de luchthaven te zijn, zal bedrogen uitkomen. Het gaat namelijk om een piekuurtrein, die stopt in Beernem, Aalter, Gent en verschillende Brusselse stations, en na anderhalf uur halt houdt in Zaventem. De tijdswinst tegenover de huidige regeling met overstap, is daarmee nihil.

Volgens ex-schepen van Toerisme Jean-Marie Bogaert, die een lange tijd ijverde voor de treinverbinding, is het hoe dan ook een goede zaak. ‘Jarenlang hebben we hiervoor bij de NMBS aangedrongen en nu is het eindelijk zo ver. Maar één verbinding is natuurlijk het absolute minimum.’

De frequentie wordt misschien nog opgevoerd. ‘In december 2014 voeren we een nieuw vervoersplan in. Het is mogelijk dat er meer rechtstreekse verbindingen komen’, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio