Britse ‘Jezus’ trekt met houten kruis door Vlaanderen

Britse ‘Jezus’ trekt met houten kruis door Vlaanderen

Foto: hls

De Engelsman Alan Saunders (49) trekt met een houten kruis door Vlaanderen.De protestant Saunders, vader van vijf kinderen, vertrok op 5 oktober vanuit zijn woonplaats in Surrey naar zijn einddoel Brussel. ‘Ik ben een vreedzame kruisvaarder,’ zegt hij.

In zijn jeugd kampte Saunders met drank- en drugsproblemen, maar dat is allemaal lang voorbij. ‘Ik voel me geroepen om het goede nieuws van het koninkrijk Gods in alle Europese steden te verkondigen en dat doe ik deze week in de Europese hoofdstad Brussel,’ zegt hij. Na zijn oversteek van het Kanaal stapte hij via Duinkerke, Nieuwpoort, Oostende, Brugge en Gent naar Aalst voor een tussenstop. Vandaag of ten laatste morgen arriveert hij in Brussel.

Alan Saunders torst zijn massief houten kruis over zijn schouder. Opmerkelijk: de achterkant loopt op een wieltje. ‘Dat is meer bedoeld als veiligheid omdat het kruis anders kan zwenken en in het verkeer terechtkomen’, legt hij uit.  Saunders torst niet enkel een kruis, maar ook een zware rugzak met mondvoorraad, slaapgerief en computermateriaal waarmee hij een blog bijhoudt.

De kruistocht gaat niet in omgekeerde richting. ‘Om terug te keren neem ik gewoon de Eurostar’, zegt hij.

Corrigeer

MEER NIEUWS