‘Vijf uur voor de crash zat ik nog in het vliegtuigje voor mijn eerste parachutesprong’

‘Vijf uur voor de crash zat ik nog in het vliegtuigje voor mijn eerste parachutesprong’

Foto: belga

Benjamin Martin, een man uit het Waalse Marche-en-Famenne, voelde zich zaterdag de koning te rijk. Hij maakte voor het eerst in zijn leven een parachutesprong vanuit het sportvliegtuig Pilatus PC-6. Een dag om nooit meer te vergeten, maar met een wrang nasmaakje. Het toestel crashte amper vijf uur later in Namen.

Sinds zaterdag probeert Benjamin Martin te begrijpen wat er zich allemaal heeft afgespeeld rond vliegclub Temploux. ’s Ochtends maakte de man zijn eerste parachutesprong ooit met een instructeur van vliegclub Temploux. ‘Ik maakte voor het eerst een tandemsprong, waarbij je aan een instructeur bevestigd wordt om uit het vliegtuig te springen. Samen met nog negen anderen stegen we op voor een fantastische ervaring’, vertelt de man aan l’Avenir.

Het vliegtuig deed er ongeveer een half uurtje over om de hoogte van 4.000 meter te bereiken en intussen leerden de passagiers de basis van het parachutespringen. ‘Ik was bevestigd aan Eddy, een instructeur van vliegclub Temploux. Hij had al meer dan twaalfduizend sprongen op zijn palmares, wat toont dat de vliegclub met uiterst professionele mensen werkt’, klinkt het.

Na de briefing volgde hét moment van de dag: de deur van het vliegtuig werd geopend en Martin maakte de sprong van zijn leven. ‘We maakten een vrije val van ongeveer veertig seconden en toen werd de parachute opengetrokken. Wat een sensatie!’, getuigt de amateur.

Maar in de namiddag kreeg de fantastische ervaring van Martin een wrang nasmaakje. Het vliegtuig waarmee hij in de voormiddag een parachutesprong maakte, Pilatus PC-6, crashte amper vijf uur later in Namen. Tien parachutisten en de piloot van het vliegtuig overleefden het dramatische ongeval niet. Dankzij een speling van het lot ontsnapte Martin aan de dood. ‘Ik zal die dag nooit meer vergeten’, klinkt het vol ongeloof. ‘Als ik zie hoe professioneel de leden van de vliegclub zijn, kan ik niet begrijpen hoe het ongeluk is kunnen gebeuren.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees