Vakantie

Zo bespaar je geld als je online een reis boekt

Zo bespaar je geld als je online een reis boekt

Foto: shutterstock

Dankzij het wereldwijde web kunnen we zelf de prijzen van vluchten en hotelkamers vergelijken, maar de goedkoopste reis boeken vraagt veel toewijding en geduld. Deze tips zullen je helpen om het meeste uit je vakantiebudget te halen wanneer je online boekt.

Surf vaker op het internet
Op het wereldwijde web op zoek gaan naar de goedkoopste prijzen kan heel tijdrovend zijn. Vliegtuigmaatschappijen hanteren vaak tien tot vijftien verschillende prijzen voor een en dezelfde vlucht, dus is het vooral belangrijk om de tarieven geregeld te raadplegen. Begin op tijd met je zoektocht, zodat je een goede prijs meteen herkent en dan snel kunt handelen. De allergoedkoopste prijs krijgen zal moeilijk zijn, maar wie zich grondig voorbereidt en op het juiste moment actie onderneemt haalt er ongetwijfeld veel voordeel uit.

Geen zin om zoveel moeite te doen? Websites als HolidayPirates en Skyscanner zetten de beste aanbiedingen van vliegtuigmaatschappijen en hotels voor jou op een rij en kunnen je dus alvast wat tijd besparen.

Check je mails regelmatig
Omdat het onmogelijk is om elke prijsverandering op te merken, kan je reisorganisaties ook vragen om je via mail op de hoogte te houden van speciale acties. Zo kan je op de website van Connections , de Belgische organisatie die gespecialiseerd is in voordelige vliegtickets, vragen om alle reispromoties als eerste in je mailbox te ontvangen.

Vandaag de dag versturen grote touroperators geregeld nieuwsbrieven naar iedereen die zich daarop inschrijft en houden ze vakantiegangers ook via sociale media (denk maar aan Facebook) op de hoogte van extra kortingen en tijdelijke promoties.
Dankzij de applicatie van HolidayPirates worden eigenaars van een smartphone zonder enige moeite geïnformeerd over gunstige tarieven voor hun bestemming.

Wees realistisch
Prijzen voor een vlucht op 24 december zullen net voor het kerstfeest een pak duurder zijn dan in april. Vakanties rond de feestdagen zijn altijd prijzig, dus blijf voor zulke reizen niet wachten tot de prijskaartjes dalen. Wie treuzelt zal dan uiteindelijk veel meer geld kwijt zijn.

Wees flexibel
Je reis met twee of drie dagen uitstellen kan de kostprijs flink doen zakken en ook de terugreis op een andere datum vastleggen kan voordeliger zijn. Wie een hotel wil boeken voor een weekendje kan beter nagaan hoe duur het is om er tijdens de week drie of vier nachten te blijven, want ook dat kan voordeliger zijn. Ook inchecken op zondagavond is vaak goedkoper dan op andere momenten.
Een laatste tip voor flexibele, zuinige reizigers: overweeg om bij de ene luchtvaartmaatschappij te vertrekken en met de andere terug te vliegen. Soms is het verschil in prijs die extra moeite absoluut waard.

Ga er niet zomaar van uit dat het te laat is
De Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly verkoopt de laatste plekjes op een vlucht vaak aan dumpingprijzen en ook op websites van luchtvaartmaatschappijen als Neckermann , Thomas Cook en Jetair kun je op het laatste moment nog koopjes doen. Vooral naar ongewone bestemmingen die minder gegeerd zijn bij het grote publiek kun je last minute nog op fikse kortingen rekenen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees