Renovatie Zuivelbrug loopt paar weken vertraging op

Renovatie Zuivelbrug loopt paar weken vertraging op

De Zuivelbrug, tussen de Vrijdagmarkt en Oudburg, is sinds begin september ingepakt en wordt gerenoveerd. Foto: archief/bst

GENT - De renovatiewerken aan de Zuivelbrug, de brug tussen de Vrijdagmarkt en Oudburg, hebben enkele weken vertraging opgelopen. Dat meldt beheerder Waterwegen en Zeekanaal woensdag.

De renovatie van de versleten Zuivelbrug begon begin september. Voetgangers en fietsers moeten sindsdien over een noodbrug van het Grootkanonplein naar de Kraanlei. Volgens de vooropgestelde planning zou de brug rond half oktober opnieuw opengesteld worden voor het verkeer.

'Maar dat lukt niet. Door een samenloop van verschillende factoren, zoals onvoorziene bijkomende herstellingen en vandalisme op de werf, zullen de werken enkele weken langer duren dan voorzien', zegt Waterwegen en Zeekanaal. Tegen het weekend van 9 en 10 november zou de brug klaar moeten zijn.

Om de vertraging zoveel mogelijk te beperken zet de aannemer twee ploegen in. 'Vandaag wordt de stelling van de brug weggehaald en wordt de brug opnieuw gedraaid. De komende weken wordt de brug verder geschilderd en wordt het hout van de brugvloer opnieuw bevestigd. Deze werken zijn weersafhankelijk, bij erg slecht weer kan de timing eventueel nog opschuiven.'

Recollettenbrug

Ook de herstellingswerken aan de Recollettenbrug, dat is de brug ter hoogte van het Groot Gerechtshof, zijn volop bezig. 'De straalwerken worden deze week afgerond. Nadien begint de aannemer met het schilderen van de brug. Deze werken zullen nog zeker tot eind november duren. Een concrete einddatum van het project wordt later nog gecommuniceerd', zegt Waterwegen en Zeekanaal.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio