Dierenrechtenorganisatie wil Boudewijn Seapark laten sluiten

Dierenrechtenorganisatie wil Boudewijn Seapark laten sluiten

Foto: Kurt Desplenter

Brugge -

‘Dolfijnen zijn intelligente zeezoogdieren die niet dienen ter vermaak van de mens.’ Met die slagzin wil Bite Back, een dierenrechtenorganisatie, het dolfinarium Boudewijn Seapark in Brugge laten sluiten.

Bite Back zal komende zaterdag actie voeren aan het dolfinarium in Brugge, schrijft de Krant van West-Vlaanderen. ‘We zullen bezoekers vragen om hun ogen niet te sluiten voor het ellendige bestaan dat de dieren er leiden. Ze horen niet levenslang opgesloten te zitten in dit circus met wilde dieren’, klinkt het bij de dierenrechtenorganisatie.

Volgens Bite Back verdienen de dolfijnen meer dan een krap bad waar ze gedwongen worden kunstjes te vertonen voor het publiek. De levensomstandigheden in het park zouden de dolfijnen ziek maken, met stress, zelfverminking en onnatuurlijke gedragingen tot gevolg.

De organisatie wijst naar andere landen die dolfinaria sluiten of geen vergunningen meer geven, zoals India, Costa Rica, Hongarije en chili. ‘Dolfinaria zijn niet meer van deze tijd. We zullen alles in het werk stellen om het Boudewijn Seapark te laten sluiten’, klinkt het nog.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio