Celebs

Dochter Erik en Sanne viert 18de verjaardag met eerste cd

Maartje Van Neygen, dochter van het muzikale duo Erik en Sanne, viert vandaag haar achttiende verjaardag met de release van haar eerste cd, Eerste Dauw. ‘Toen ik het album in handen kreeg, bleef ik er maar vol ongeloof naar staren. Ik ben dolgelukkig. Het is een mooie kruisbestuiving geworden van chanson en singer-songwriter’, zegt ze.

In 2009 en 2010 werd Maartjes vader getroffen door een hersenbloeding. Daarom beslisten haar ouders om in september 2012 te stoppen met optreden. ‘Toch heeft mijn papa de meeste muziek voor het album geschreven en het de voorbije zomer ook geproducet. Al hoop ik vurig dat hij het nu wat kalmer aan zal doen’, vertelt Maartje.

De teksten zijn van de hand van haar moeder Sanne, die eigenlijk Sandra Denotté heet en ook de backing vocals inzong. ‘Zelf schrijf ik gedichten, maar ik voelde me nog niet klaar om een songtekst neer te pennen’, aldus Maartje.

De nummers gaan over liefde en vriendschap, maar schuwen ook zwaardere onderwerpen niet. Murhula bijvoorbeeld is het relaas van een kindsoldaat. ‘En er staat een ode op aan Bart Moeyaert, mijn favoriete auteur. Onlangs stak ik zelfs de loftrompet over hem tijdens een optreden en had ik niet door dat hij in de zaal zat’, klinkt het.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees