Dominique Cornu tekent voor Sunweb-Napoleon Games

Dominique Cornu tekent voor Sunweb-Napoleon Games

Foto: Photo News

Dominique Cornu zet zijn carrière verder bij Sunweb-Napoleon Games. Hij tekende een contract voor een jaar, zo meldt de renner vrijdag via Twitter.

‘Zonet contract getekend bij Sunweb Napoleon Games! Bedankt voor het vertrouwen!’, twitterde Cornu, die overkomt van Topsport Vlaanderen-Baloise.

Sunweb-Napoleon Games, dat wordt geleid door manager Jurgen Mettepenningen, is vooral bekend uit veldrijden. Onder meer Belgisch kampioen Klaas Vantornout en Kevin Pauwels liggen er onder contract.

De 28-jarige Cornu is een voormalig wereldkampioen tijdrijden bij de beloften (2006). Vorig jaar nam hij als baanrenner deel aan de Olympische Spelen in Londen.

'Als voormalig wereldkampioen en olympisch atleet heeft Dominique Cornu uiteraard voldoende talent. Zijn medische staf heeft me bovendien verzekerd dat hij na zijn blessureleed terug de oude aan het worden is', stelt manager Jurgen Mettepenningen.

'Cornu wordt onze kopman op de weg en zal volgend seizoen zowel op de weg als af en toe in het mountainbiken in competitie komen. Zodra onze veldrijders in mei terug in actie schieten op de weg, werkt hij het teamprogramma af. Tot dan komt hij aan de start van individuele wedstrijden.'

'Het is mooi dat ik het vertrouwen krijg in een ploeg die zich in de eerste plaats op het crossen concentreert', geeft Dominique Cornu mee. 'Het doel is me terug op mijn oude niveau te brengen na vijf jaar fysieke problemen. Pas in 2013 werd eindelijk geconstateerd wat het precieze probleem was, een uitzonderlijk euvel door te veel bot aan het heupgewricht. Na een operatie gaat het nu opnieuw veel beter. Momenteel werk ik hard om de spieren rond dat punt opnieuw honderd procent juist te laten functioneren. Ik mik komend seizoen op de verschillende rittenwedstrijden op het teamprogramma en denk dat ik ook een steun kan zijn voor de veldrijders in het team.'

 

 
Corrigeer