Johnny Hoogerland tekent bij Italiaanse ploeg

Johnny Hoogerland tekent bij Italiaanse ploeg

Foto: IMAGEGLOBE

Johnny Hoogerland (30) fietst volgend jaar bij de Italiaanse wielerploeg Androni-Venezuela. Dat melden diverse media vrijdag. De Nederlands kampioen kwam de afgelopen jaren uit voor Vacansoleil-DCM, de ploeg die door het wegvallen van de hoofdsponsors ophoudt te bestaan.

Ploegbaas Gianni Savio van het team dat de procontinentale status heeft, reageerde tegenover De Telegraaf enthousiast op de keuze van Hoogerland.

‘Hij is het typische voorbeeld van een renner die altijd strijdlust toont en zich in de ontsnappingen waagt. Bij ons gaat hij zich thuis voelen en mooie dingen laten zien’, aldus de Italiaanse teammanager.

Hoogerland onderhandelde de voorbije weken met onder meer Astana, Cannondale en Lampre, maar een akkoord bleef uit. Daarom koos hij eieren voor zijn geld en tekende hij bij Savio.

‘Ik was af en toe zó gefrustreerd. Omdat mijn geduld opraakte, maar ook door berichten in de media dat ik te veel geld zou vragen. Ik hoef niet de hoofdprijs, ik wil gewoon fietsen’, zegt hij aan het Algemeen Dagblad. ‘Ik wist dat het goed ging komen toen ik eenmaal met Savio had gesproken. Hij wil me hebben in de rol van wegkapitein en de aanvallende manier van koersen van Androni past bij me. Er zijn me geen hocuspocus-aanbiedingen en rare beloftes gedaan: Savio heeft me gewoon gezegd waar het op stond. Daar hou ik wel van. Bovendien koers ik graag in Italië.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.