JUPILER PRO LEAGUE. Kortrijk springt over Anderlecht, Oostende pakt tweede zege

Oostende pakte zijn tweede zege dit seizoen Foto: BELGA

Zaterdagavond werden vier wedstrijden in de Jupiler Pro League afgewerkt. Kortrijk springt na de zege in Bergen (voorlopig?) over Anderlecht naar de vijfde plaats, Lokeren won een incidentrijke derby in Beveren, KV Mechelen won de even incidentrijke derby van OHL en tot slot won Oostende de degradatietopper tegen Lierse. Zondag staan nog drie wedstrijden op het programma.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Na een incidentrijke derby in Beveren pakte Lokeren zijn eerste zege sinds veertien september. Hamdi Harbaoui zette zijn ploeg nog voor het halfuur op 0-2. Twee keer verliep de aanval via de linkerflank en Nill De Pauw. Waasland-Beveren bakte er bijzonder weinig van en de frustraties liepen hoog op bij Bas Sibum. Die duwde eerst Persoons opzichtig neer en greep vervolgens Harbaoui in het kruis. Rood voor de Nederlander en de aanvoerder liet zo zijn ploeg in de steek. Om de miserie nog te vergroten joeg Trickovski een strafschop vlak voor rust hoog over. Met tien man kon de thuisploeg na rust geen vuist meer maken en verwaterde de partij volledig: 0-2. Lokeren-kapitein werd wel nog weggestuurd met een tweede gele kaart.

De derby tussen KV Mechelen en OHL bleef lang op slot. Na een hoekschop knikte Wilson Kamavuaka de bal dan toch staalhard tegen de touwen en bedankte zo voor zijn eerste basisplaats. De partij kabbelde rustig verder tot Ruytinx vlak voor rust een actie opzette en via Messoudi kon Kostovski de gelijkmaker tegen de netten frommelen. In een rommelige tweede helft was het opnieuw Kamavuaka die de ban brak: na een vrije trap van Cordaro bleef de bal hangen en hij knalde de bal hoog en droog tegen de touwen. Kostovski leek met zijn tweede van de avond voor een puntendeling te zorgen maar na een incidentrijk slot werd het nog 4-2 via een strafschop van Seth De Witte en een goal van David Destorme. OHL beëindigde de match met negen.

KVK doet een gouden zaak in het klassement maar enkel via een blunder van Bergen-doelman Werner. Bergen en Kortrijk maakten er zeker geen spektakelstuk van. Thomas Chatelle had Bergen nochtans op voorsprong moeten koppen maar miste onbegrijpelijk. Aan de overkant was De Mets dicht bij een doelpunt maar zijn poging ging via een been en de paal in corner. En dan liet Olivier Werner een kopbal van Elimane Coulibaly door zijn handen glippen. De rode lantaarn kwam met goede intenties uit de kleedkamer maar de beste kansen waren nog voor de bezoekers, De Smet en Santini misten: 0-1.

KVO begon in de degradatietopper in Lier aantrekkelijk onder de vleugels van een bedrijvige Berrier maar zakte nadien compleet weg. Lierse daarentegen speelde in de eerste helft amper een deftige kans bij elkaar. Na rust brachten Hoefkens en Menga meer vuur in het spel van Lierse maar doelpunten leverde dat niet op. Integendeel, het doelpunt viel aan de overkant. Berrier stuurde Depoitre diep maar die werd door Swinkels neergehaald. Penalty en rood voor de Nederlander, Siani faalde niet vanop de stip. Met een man minder konden de Pallieters dat niet meer recht trekken en Oostende scoorde nog een tweede keer via Siana: goed voor de tweede zege dit seizoen: 0-2.

Vrijdag al geraakte AA Gent in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Cercle Brugge. Morgen worden nog drie wedstrijden afgewerkt op ‘Super Sunday’.

Uitslagen:

AA Gent - Cercle Brugge 1-1
Waasland-Beveren - Lokeren 0-2
Bergen - KV Kortrijk 0-1
KV Mechelen - OHL 4-2
Lierse - KV Oostende 0-2
Club Brugge - RC Genk (zon., 14u30)
Anderlecht - Standard (zon., 18u)
Zulte Waregem - Charleroi (zon., 20u30)

Bekijk hier de stand op de pagina van de Jupiler Pro League

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.