Groen organiseert KeiSTOF-petitie

Groen organiseert KeiSTOF-petitie

Groen verzamelt steun tegen de verbreding van de Ring. Foto: rdb

Vilvoorde -

Groen Vilvoorde voerde zaterdagochtend en -middag haar KeiSTOF-actie in het stadscentrum. Medewerkers trokken met een petitie de straat om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen tegen de verbreding van de Brusselse Ring.

Groen vreest dat een uitbreiding van de ring voor meer fijn stof zal zorgen, net als voor meer file en geluidsoverlast. Ook online circuleert er een petitie van de partij. Die leverde voorlopig al meer dan duizend handtekeningen op.

‘Het leeft echt wel bij de Vilvoordenaar’, vertelt Francine De Prins, voorzitster van Groen Vilvoorde. ‘We hebben veel positieve reacties ontvangen van mensen die vrezen dat dit slechts een oplossing op korte termijn is. De bewoners van Vilvoorde vrezen ook dat er nog meer mensen het viaduct gaan proberen vermijden door om te rijden via Vilvoorde.’

‘We hebben absoluut ons draagvlak vergroot vandaag. Nu zullen we de koppen bij elkaar steken om te zien wat er verder moet gebeuren. We zijn niet van plan om alles te boycotten want ook wij zijn van mening dat er een oplossing moet komen voor het fileprobleem. Alleen denken wij dat dit ook mogelijk is via alternatieven in plaats van een verbreding van de ring’, besluit De Prins.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio