Anderlecht baalt: geen winst tegen negen Rouches én pijnlijke blessure Gillet

Anderlecht baalt: geen winst tegen negen Rouches én pijnlijke blessure Gillet

Foto: BELGA

Geen winnaar in de topper van de Jupiler Pro League: kampioen Anderlecht en leider Standard hielden het bij 1-1. De match werd ontsierd door de pijnlijke blessure van Guillaume Gillet en twee rode kaarten voor Standard. Kljestan en Ezekiel zorgden voor de goals.

 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Beide coaches verrasten voor de match. John Van den Brom zette bij Anderlecht Gillet en Deschacht op de backs, terwijl Achaempong en N’Sakala een rij hoger postvatten. Mbemba en Kouyaté mochten het snelle spitsenduo van Standard opwachten. Standartrainer Guy Luzon zette Kanu dan weer op de bank, Ben Haim mocht wel starten in deze klassieker.

Snelle goal

De match had voor de bezoekers niet slechter kunnen beginnen, want al na minder dan een minuut had Kljestan de netten al gevonden. Mitrovic verlengde een hoekschop met het hoofd en de Amerikaan tikte opportunistisch binnen: 1-0. Mitrovic zelf pegelde daarna vlak over. De Rouches herstelden stap voor stap het evenwicht. Eerst werd Mujangi Bia duidelijk neergehaald door Mbemba, maar Nzolo gaf geen krimp. Dan maar op de tegenaanval, dachten ze bij Standard, en Mujangi Bia bood met een mooie voorzet de gelijkmaker aan aan Ezekiel. Na 36 minuten was alles te herdoen.

Pijnlijke wonde

Hét moment van de match kwam er in het begin van de tweede helft. Bulot en Gillet gingen in duel, de Anderlechtverdediger kwam er met een diepe vleeswonde vanaf. Hij moest op het veld worden genaaid en werd vervangen door Anthony Vanden Borre.

Geen Anderlecht-Standard zonder rode kaarten, en ook nu was dat weer zo. Na 57 minuten pakte Opare dom rood: hij ging met gestrekt been naar N’Sakala en mocht de douches in. Daar kreeg hij zes minuten voor tijd het gezelschap van Vainqueur. Een omstreden kaart, want hoewel de middenvelder fors inkwam leek dit geen gevaarlijke tackle. In het tumult erna werd ook Standardtrainer Luzon naar de tribunes verwezen, vanwaar hij als een bezetene bleef coachen.

Gedaan met voetballen

Veel voetbal viel er niet meer te beleven in die tweede helft. Het bleef dus 1-1. Standard blijft leider, met drie punten meer dan Genk en Club Brugge. Anderlecht komt naast Kortrijk op de vijfde plaats.

Klik hier voor de stand in de Jupiler Pro League

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.