Luzon weigert schorsingsvoorstel, Vainqueur gaat vrijuit

Luzon weigert schorsingsvoorstel, Vainqueur gaat vrijuit

Foto: photonews

Het was een druk weekend voor de scheidsrechters: ze deelden tien rode kaarten uit, een record voor de Jupiler Pro League. Het bondsparket moest vandaag dus stevig aan de bak. De meest opvallende beslissing is het oordeel dat Standard-middenvelder William Vainqueur vrijuit gaat, het bondsparket oordeelt dat de uitsluiting voor zijn tackle op Luka Milivojevic voldoende was.

Het bondsparket wil Standardtrainer Guy Luzon wél straffen: het vraagt dat de Israëli twee speeldagen aan de kant blijft en een boete van 400 euro betaalt. Opvallend: Luzon wordt eigenlijk slechts één wedstrijd gestraft voor zijn kritiek op de scheidsrechter en de bijhorende verbanning naar de tribune, de tweede speeldag schorsing komt er omdat de Standardtrainer het veld na affluiten toch opnieuw betrad. Standard en Luzon gaat in beroep tegen deze schorsing en verschijnt dinsdag voor de Geschillencommissie van de KBVB.

Verder krijgt Bas Sibum de zwaarste schorsing voorgesteld: de verdediger van Waasland-Beveren mag van het bondsparket 3 speeldagen brommen na zijn greep naar de mannelijkheid van Jérémy Taravel. Waasland-Beveren liet al snel weten dat het akkoord ging met het voorstel. Hij mist de wedstrijden tegen Standard, Cercle Brugge en Zulte Waregem.

Aan Tom Petterson (OHL) en Arjan Swinkels (Lierse) werd 1 speeldag schorsing voorgesteld, voor Yuval Spunghin eist het bondsparket 2 speeldagen schorsing. Ook Bergenspeler Spunghin gaat akkoord met het schorsingvoorstel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.