Slechts 40 procent treinen op tijd door stormweer

Slechts 40 procent treinen op tijd door stormweer

De stiptheidscijfers kleurden rood maandag.

De spoorwegen beleefden maandag geen goede dag door het stormweer. Slechts 4 op 10 treinen reden op tijd in heel België, 2225 treinen kwamen te laat aan op hun bestemming. Dat blijkt uit cijfers van belate.be , een website die de stiptheid van de NMBS bijhoudt.

Alle grote lijnen naar Brussel hadden maandag te kampen met vertragingen. Gemiddeld kwamen treinen met vertraging 15 minuten te laat aan op hun eindbestemming. Bijna 20 procent van de treinen had zelfs een vertraging van meer dan een kwartier.

In Brussel-Zuid kwam 52,3 procent van de treinen op tijd aan gisteren, in Antwerpen-Centraal was dat 65,6 procent en in Gent-St-Pieters 57,7 procent.

De grootste problemen ondervond het Thalys-verkeer van en naar Nederland. Op vraag van Nederland moesten de hogesnelheidstreinen van Antwerpen naar de Nederlandse grens en omgekeerd omrijden via de klassieke spoorlijnen. Dat leidde tot vertragingen van meer dan 2 uur.

Belate.be baseert zich voor deze stipheidscijfers op de vertragingen aangegeven op railtime.be. Ook vertragingen van 5 minuten worden opgenomen in de statistieken. Bij de officiële cijfers van Infrabel is dat niet het geval.

Bekijk hier alle stiptheidscijfers van maandag en ontdek de gemiddelde vertraging van jouw trein de voorbije maand.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees