Food

Jeroen Meus moet toppositie afgeven aan Boerinnenbond

Jeroen Meus moet toppositie afgeven aan Boerinnenbond

Foto: BELGA

De verkoop van kookboeken heeft zijn hoogtepunt achter de rug en moet aan populairiteit inboeten door de vele kinder- en hobbyboeken, zo meldde winkelfederatie Comeos. Televisiechef Jeroen Meus moet zijn toppositie afstaan aan de KVLV: er werden vorig jaar meer exemplaren verkocht van Ons Kookboek dan van Dagelijkse Kost.

Het kookboekengenre is vorig jaar overvleugeld door de kinderboeken en de hobbyboeken. Vooral die laatste, over onderwerpen als breien, knippen en naaien, zijn aan een steile opmars bezig. De groei ervan bedroeg 132 procent.

De verkoop van kookboeken mag dan wel dalen, maar populaire televisiekoks blijven het wel goed doen. Al moet Jeroen Meus zijn toppositie afstaan aan de KVLV, de vroegere Boerinnenbond. Er gingen vorig jaar meer exemplaren van Ons Kookboek over de toonbank dan van Dagelijkse Kost. Pascale Naessens bezet de derde plaats.

Ook op de boekenbeurs, die donderdag van start gaat, wisselen de chefs hun potten en pannen even in voor een vlotte pen. Zowel Jeroen Meus als Pascale Naessens zullen er zeven van de twaalf dagen aanwezig zijn, en ook Carmen Pfaff, Claudia Allemeersch en Sofie Dumont (om er slechts enkele te noemen) maken tijd vrij om uw kookboek van een persoonlijke krabbel te voorzien.

Corrigeer