Boomse kunstenares signeert op Boekenbeurs

© bmv

De Boomse kunstenares Araceli Requena zal op 2 en 10 november op de Boekenbeurs in Antwerpen haar nieuwste boek Kaneeltje leert tekenen signeren.

bmv

Nadat haar eerste boek Kaneeltje krijgt een thuis een voltreffer bleek, besloot Araceli Requena een vervolg te schrijven. De inspiratie voor het boek haalde ze bij het overlijden van haar hond Kaneeltje. Met het boek schreef en tekende de kunstenares haar verdriet van zich af. Het succes blijkt niet meer te stuiten want ook het gerenommeerde online kunstmagazine The New-York Optimist zette het werk van Requena in de kijker.

Zelf had ze nooit gedacht dat het zo succesvol zou onthaald worden. Requena blijft er vrij nuchter onder. ‘Ik ben kunstenares, illustratrice en een bescheiden schrijfster. Maar ik voel me eigenlijk een beeldende vertelster, al weet ik niet of deze benaming eigenlijk bestaat’, zegt Requena.

Het boek illustreert de rijke fantasiewereld van de kunstenares die Kaneeltje allerlei avonturen doet beleven in een sprookjesbos waar de meest vreemde boswezens opduiken. Dat het de kunstenares niet louter uit commercieel oogpunt te doen is, bewijst ze met haar workshops, waar ze toont hoe de boswezens tot leven komen en waar ze graag haar fantasie met anderen deelt. Zo gaf ze onlangs nog een workshop in de Boomse bibliotheek en was ze te gast op de Openboekdagen van de Standaard Boekhandel in Boom, waar ook Pieter Aspe en Herbert Flack kwamen signeren.

Wie de kunstenares aan het werk wilt zien, kan op 2 en 10 november tussen 10 en 18 uur terecht op stand 432 van de Boekenbeurs in Antwerpen.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio