Opleiding PXL-Music blijft zeker bestaan tot 2022

Hasselt -

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft een positieve accreditatie gegeven aan PXL-Music, de bacheloropleiding Pop- en rockmuziek. Dankzij de positieve beoordeling zal de opleiding minstens tot 2022 bestaan.

De commissie was tevreden over de duidelijke profilering van de afstudeerrichtingen, die toch een gemeenschappelijke stam kennen: de muzikant als ondernemende creatieveling, de muziekmanager als creatief ondernemer en de muziektechnicus als creatieve versie van de geluidstechnicus. Dat de opleiding zich naast het artistieke ook op de zakelijke kant van het vak richt, vond de commissie positief. Andere pluspunten in het rapport zijn de uitstekende voorzieningen, zowel het materiaal als de infrastructuur, die ook buiten de lesuren kunnen worden gebruikt. Ook vanuit de muzieksector krijgt PXL-Music waardering voor dit aspect.

‘We mogen dus blijven rocken tot de zomer van 2022’, zegt algemeen directeur Ben Lambrechts. ‘De commissie noemde onze materiële voorzieningen een voorbeeld voor alle opleidingen in deze sector, ook internationaal. Ook de aandacht voor de creatieve en de zakelijke kant kreeg een positief oordeel. We gaan nu zeker niet op onze lauweren rusten, maar samen met de sector, docenten en studenten bekijken hoe we nog beter kunnen doen.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio