Laatste kans om belastingaangifte via boekhouder in te dienen

Laatste kans om belastingaangifte via boekhouder in te dienen

Foto: IMAGEGLOBE

De deadline om de belastingaangifte via een mandataris in te dienen, verstrijkt donderdag om middernacht. Woensdag om 13 uur staat de teller al op 957.140 aangiftes. Dat werd vernomen bij Francis Adyns, woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën. Hij meldt dat woensdag en donderdag nog enkele tienduizenden aangiftes moeten worden ingediend.

De minister van Financiën, Koen Geens, besloot eind september om wie zijn aangifte via een boekhouder indient, uitstel te geven tot eind oktober. Die deadline valt dus op donderdag om middernacht. De uiterste datum voor de indiening van de aangiftes op papier was 26 juni. Wie via Tax-On-Web zijn belastingaangifte indiende, had tijd tot 17 juli.

Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om de elektronische aangifte te verbeteren, op voorwaarde dat de correctie voor de uiterste indiendatum gebeurde. In mei liep daarbij echter iets mis. Bij een duizendtal burgers waren de eerder ingevulde codes weg en moest alles opnieuw ingevoerd worden, samen met de correctie, aldus Adyns. Hij benadrukt dat het om een kleinschalig probleem ging, dat snel was opgelost.

Adyns legde voorts nog uit dat indien de afrekening niet zou kloppen, het volstaat om contact op te nemen met de taxatiedienst. Dat kan telefonisch, via e-mail of bij een bezoek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees