Meunier: 'Waarom zou ik niet meekunnen naar Brazilië?'

Meunier: 'Waarom zou ik niet meekunnen naar Brazilië?'

Foto: marc herremans

De motor van Club Brugge draait nog niet op volle toeren, maar Thomas Meunier is wel een lichtpuntje bij blauw-zwart: de Luxemburger wordt week na week sterker als rechtsachter en lonkt steeds meer naar de Rode Duivels. Meunier beantwoordde vandaag op Twitter de vragen van supporters: 'Contact met Wilmots heb ik nog nooit gehad'.

Meunier beschouwt zichzelf alvast als kanshebber om mee te gaan met de Rode Duivels naar Brazilië: 'Waarom niet?', al verkiest hij naar eigen zeggen een titel met Club Brugge boven een selectie voor het WK. Meunier had ook nog 'nooit contact met Wilmots'.

Meunier werd naar Brugge gehaald als spits, en maakte ook indruk als aanvaller in zijn debuutseizoen in eerste klasse. Maar Juan Carlos Garrido schoof de Luxemburger naar achteren. Na een aarzelende start maakt Meunier steeds meer indruk op die positie met aanvallende rushes, en lijkt hij zelf ook meer en meer overtuigd van zijn toekomst als flankverdediger. Op de vraag of hij ooit nog op de rechterflank of als spits denkt te spelen, antwoordt hij: '100% rechtsback.' Hij mag dan wel als verdediger minder scoren, 'ik breng iets anders bij aan de ploeg.'

Morgenavond ontmoet Club in het eigen Jan Breydelstadion Cercle voor de Brugse stadsderby. Meunier kijkt ook al even vooruit naar die wedstrijd na een teleurstellende 0 op 6: 'Iedereen is opnieuw geconcentreerd op de volgende westrijd. Ik ben er zeker van dat er morgen weer een overwinning volgt.'

Opvallend: Meunier beschouwt Anderlecht niet (meer) als concurrent in de titelstrijd, hij wijst Genk en Standard aan als grootste rivalen.

Corrigeer