Oud-voorzitter Davidsfonds Clem De Ridder overleden

Oud-voorzitter Davidsfonds Clem De Ridder overleden

Clem De Ridder.

Clem De Ridder, voormalig topman van het Davidsfonds en prominent lid van de Vlaamse Beweging, is gisteren op 93-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Davidsfonds.

De Ridder stond zowat twee decennia aan het hoofd van het Davidsfonds, was oprichter van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen, sterk pleitbezorger van Leuven-Vlaams en nam de leiding van de strijd tegen het Egmontpact.

‘Hij zorgde voor de vernieuwing van Davidsfonds Uitgeverij, de democratisering van de Davidsfonds beleidsstructuren en de uitbouw van het cultureel werk’, aldus ere-secretaris-generaal Norbert D’hulst.

Onder De Ridder kende het Davidsfonds een steile stijging van het aantal leden, vervolgt D’hulst. De organisatie diversifieerde zich, begon haar cultureel werk als eerste systematisch te baseren op sociologisch onderzoek en er kwam een grondige vernieuwing van het culturele aanbod.

Naast het leiderschap van nog een reeks Vlaamse verenigingen, schreef De Ridder ook bindteksten voor het Vlaams Nationaal Zangfeest en de IJzerbedevaart, toneelstukken, hoorspelen voor radio en scripts voor tv.

De Ridder overleed woensdag in Bertem. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op woensdag 6 november in de Sint-Pieterskerk van de gemeente.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees