Willem Wauters koerst in 2014 voor Verandas Willems

Willem Wauters koerst in 2014 voor Verandas Willems

Foto: EPA

Willem Wauters rijdt in 2014 voor Verandas Willems. Dat maakte de Belgische wielerploeg vrijdag bekend. De 23-jarige Gentenaar komt over van Vacansoleil-DCM, dat ophoudt te bestaan.

Wauters maakte dit jaar zijn profdebuut bij Vacansoleil, voordien reed hij twee jaar voor het beloftenteam van de Nederlandse formatie. In de Ronde van Italië liet Wauters zich dit seizoen opmerken door in de derde etappe in een lange ontsnapping genoeg punten te sprokkelen om één dag de blauwe trui als leider in het bergklassement te mogen dragen.

Met de aanwerving van Wauters is de selectie van Verandas Willems voor 2014 compleet. Er zitten zes profrenners en tien beloften in het continentale team.

Selectie 2014:

Profs: Gaëtan Bille, Olivier Pardini, Floris Smeyers, Niels Vandyck, Nicolas Vereecken, Willem Wauters.

Beloften: Jérémy Burton, Jean-Albert Carnevali, Louis Convens, Thomas De Troch, Walt De Winter, Michael Goolarts, Jelle Mannaerts, Nicolas Mertz, Joren Touquet, Emiel Wastyn.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.