Antwerp Giants en Okapi Aalstar met vertrouwen Europees

Antwerp Giants en Okapi Aalstar met vertrouwen Europees

Roel Moors was goed voor 17 punten en 6 rebounds tegen Pepinster. Foto: was

Antwerp Giants en Okapi Aalstar prijken na zes speeldagen in de Ethias League op de eerste en tweede plaats. De Giants verstevigen na winst tegen Pepinster Wolves hun leidersplaats, Okapi Aalstar won knap bij concurrent Bergen.

Antwerp Giants start vanaf dinsdag als leider een nieuwe campagne in de Eurochallenge, Okapi Aalstar doet dat met een extra portie vertrouwen. De start van Antwerp Giants in de Ethias League is vrij indrukwekkend. Na de nederlaag in Luik pakte het vijf overwinningen op rij. Tegen Pepinster waren het Belgisch Speler van het Jaar Roel Moors (17 punten, 6 rebounds), Jean-Marc Mwema, Barry Stewart en de 1,76 meter kleine Frank ­Turner (11 punten, 6 rebounds, 6 assists) die de Giants naar de zege loodsten.

Ex-Coach van het Jaar (2001) Paul Vervaeck maakt na een kleine tien jaar dan ook een geslaagde comeback op het hoogste niveau. ‘Mijn wederoptreden is niet belangrijk, wel het collectief. Met mijn assistent-coach ­Brian Lynch en sportief manager Leo De Rycke bouwen we voort op de fundamenten die collega Eddy Casteels heeft achtergelaten. Defensief staat deze ploeg er. De organisatie in de aanval moet echter nog veel beter,’ zegt coach Paul Vervaeck.

De 57-jarige Mechelaar looft wel de instelling van het team. ‘Ik vond ons vandaag niet goed spelen tegen Pepinster. We toonden wel inzet en dat is belangrijk voor een groep met veel nieuwe spelers. Roel Moors blijft in dat ­opzicht een voorbeeld. Zijn ervaring is enorm belangrijk voor deze jonge ploeg. We moeten nu vijf keer op verplaatsing aantreden (drie keer Europa en naar Charleroi en Bergen). Neen, dat boezemt me geen angst in. Het is zelfs ideaal voor het leerproces van deze ploeg om op veertien ­dagen tijd drie Europese ­partijen op vreemde bodem te betwisten,’ aldus nog de coach van Antwerp Giants.

Okapi Aalstar doet het buitenshuis

Okapi Aalstar pakte een schitterende overwinning bij Bergen. ‘Het is op dit moment een beetje het tegenovergestelde van de vorige seizoenen. Toen waren we in het eigen Forum met een schitterende offense ijzersterk. Deze ­campagne verloren we al twee keer in eigen huis en wonnen we drie keer on the road met een sterke defense,’ zegt coach Brad Dean. ‘We weten dus wat ons werkpunt is. Dinsdag in Italië (Reggio Emilia) mag onze winnende streak buitenshuis nog wel even standhouden’, gaf de Amerikaanse coach van Okapi Aalstar nog met een knipoogje mee.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.