Webplatform voor klusjes komt naar Vlaanderen

Het gras afrijden, de hond uitlaten, schilderwerken, je kind helpen met de lessen Frans ... Het zijn allemaal klusjes die bovenop het werk en huishouden komen en waarvoor je best wat hulp kan gebruiken. Een aantal studenten bedacht voor hun thesis voor hun Master in Enterpreneurship een webplatform dat vraag en aanbod bijeenbrengt. Na hun studies besloten ze de theorie in de praktijk om te zetten en richtten ze in februari ListMinut op in Brussel. Nu maken ze de oversteek naar Vlaanderen.

Op de website www.listminut.com kan je je inschrijven als aanvrager of als aanbieder van een dienst in een aantal categorieën - huishouden, kinderopvang, onderhoud, lessen, informatica, dieren, levering, ... De aanvrager vermeldt ook de prijs die hij bereid is te betalen. De aanbieder beslist of hij al dan niet op de vraag ingaat. ListMinut heft een commissie op het bedrag dat voor de klus overeengekomen is.

‘Dit systeem waarmee particulieren elkaar kunnen helpen is gebaseerd op nabijheid en vertrouwen’, stelt ListMinut. Daarom heeft de website een evaluatiesysteem ontwikkeld waardoor de gebruiker meteen kan zien wat anderen van het werk van een dienstverlener vinden.

ListMinut telt in Brussel 8.500 gebruikers, ongeveer gelijk verdeeld over dienstverleners en aanbieders. Omdat meer dan 850 Nederlandstalige gebruikers zich spontaan aanboden op het webplatform, besliste het jonge bedrijf zijn activiteiten uit te breiden naar Vlaanderen, waar nu reeds 500 dienstverleners klaarstaan om allerlei diensten en klussen uit te voeren.

De dienstverleners kunnen werken als jobstudent of als zelfstandige in bijberoep.

Corrigeer

NIEUWS