Di Rupo wil ‘behoedzaam begrotingsbeleid’ verderzetten

© BELGA

De federale regering ziet in de economische prognoses van de Europese Commissie de bevestiging dat de toestand van ons land verbetert. Premier Elio Di Rupo en de ministers van Financiën Koen Geens en van Begroting Olivier Chastel benadrukken wel dat een voorzichtig begrotingsbeleid nodig blijft.

jta

’Volgens de Europese Commissie is ‘een voorzichtig herstel aan de gang’ in ons land. Naast de groeivooruitzichten van 1,1 procent van het BBP in 2014 en 1,4 procent van het BBP in 2015 wijst de Commissie op een reeks positieve indices waaronder de verhoging van het vertrouwen in de industrie, in de dienstensector en bij de consumenten, net als de beheersing van de inflatie. De situatie op de arbeidsmarkt blijft daarentegen een belangrijk aandachtspunt’, zeggen de drie ministers in een gezamenlijke mededeling.

De regering neemt ook akte van de voorspelling van de Europese Commissie dat het begrotingstekort in 2013 2,8 procent van het BBP zal bedragen en 2,6 procent in 2014. ‘Daarmee bevestigt de Commissie dat België zich duurzaam verwijdert van de drempel van 3 procent’, zeggen Di Rupo, Geens en Chastel.

‘Ook al verbetert de toestand mede dankzij belangrijke structurele inspanningen, er blijft nog veel werk. De eerste minister, de minister van Financiën en de minister van Begroting herinneren aan de absolute noodzaak om het behoedzame begrotingsbeleid en de permanente monitoring van de begroting verder te zetten’, luidt het.

De drie excellenties herbevestigen ook ‘de wil van de regering om de schuldgraad onder de 100 procent van het BBP te houden’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen