Brussels restaurant op grote hoogte dan toch van start

Brussels restaurant op grote hoogte dan toch van start

Een half jaar later dan oorspronkelijk gepland, gaat het tijdelijke restaurant bovenop het dak van de IT Tower in de Brusselse Louizalaan alsnog van start. Foodies kunnen er dineren op ruim honderd meter boven de grond, met verbluffend uitzicht op de stad.

The C Epercience, zoals het restaurant op het dak van de IT Tower in de Brusselse Louizalaan zal heten, had als werktitel Cube3 en zou oorspronkelijk van mei tot augustus de deuren openen.

Daar kwam uiteindelijk niets van in huis, maar deze week werd bekendgemaakt dat het restaurant alsnog gasten zal ontvangen tussen 12 november 2013 en 12 februari 2014. Waarom de openingsdatum werd uitgesteld, is niet duidelijk.

Ook het oorspronkelijke ontwerp van dit tijdelijke restaurant op grote hoogte werd aangepast, zo kunnen we afleiden uit de nieuwe computerbeelden die werden vrijgegeven. Het restaurant, waar telkens 24 gasten aan tafel kunnen aanschuiven, zal in een volledig glazen ruimte huizen, met een dominant zwart interieur met rode tinten.

De drie sterrenchefs die er afwisselend achter de potten zullen staan, zijn Claude Bosi, Sat Bains en Anthony Demetre. Lunchen kost er 267 euro (inclusief dranken), voor een diner betaalt u 297 euro. Na Brussel reist het mobiele restaurant door naar onder andere Istanbul, New York, Moskou, Rome, Tokio en Shangai.

Corrigeer