Ruddervoordse is eerste Miss Multiverse Belgium

Ruddervoordse is eerste Miss Multiverse Belgium

Ellen Bacquaert: ‘Ook persoonlijkheid is belangrijk.’ Foto: repro mvn

Ruddervoorde -

Ellen Bacquaert uit Ruddervoorde is de eerste Miss Multiverse Belgium en mag België vertegenwoordigen op de internationale finale in Punta Cana.

Miss Multiverse is een prestigieuze, internationale modellenwedstrijd die dit jaar voor het eerst ook in België werd georganiseerd. De Ruddervoordse Ellen Bacquaert (18) won de finale in het Diamantpaviljoen aan het MAS in Antwerpen en mag straks ons land vertegenwoordigen in Punta Cana op de Dominicaanse Republiek.

‘Miss Multiverse Belgium is geen traditionele missverkiezing’, zegt Ellen. ‘Het is een zoektocht naar het meest geschikte meisje voor de internationale wedstrijd. Persoonlijkheid en omgang met anderen zijn minstens zo belangrijk. Maar uiteraard moet je ook de juiste maten hebben, want de winnares van de grote finale op 16 november in Punta Cana sleept een internationaal modellencontract in de wacht.’

Jongste deelneemster

Een dertigtal landen vaardigt een kandidate af. De bekende designer Dirk Vervoort heeft voor Ellen een tricolore jurk ontworpen. ‘Een hele eer’, lacht Ellen. ‘Als jongste deelnemer zal het moeilijk zijn om te winnen, maar de ervaring die ik opdoe, primeert. Ik krijg mediatraining, logeer in een luxeresort en mag samenwerken met topmensen uit de mode- en showbizzwereld. Wat kan een achttienjarig meisje meer wensen?’

Ellen studeert bio-esthetiek aan het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge en is meervoudig Belgisch danskampioene hip hop, streetdance, disco, freestyle en clipdance.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio