Mode

GETEST. Welk wc-papier is het best?

Bent u een nonchalante propper of een zuinige vouwer? Hoe belangrijk zijn textuur, kleur of het motief van wc-papier voor u? Maar het allerbelangrijkste: doet het wat het moet? Wij stuurden een vrolijke scoutsbende met een karrenvracht wc-papier op kamp. Zij scheurden en wreven er op los en deden voor u ‘De grote wc-papiertest’. Het panel testte naast deze drie papiertjes nog andere merken: Carrefour Comfort Déco, Everyday Toiletpapier, Sublimo Confort, Edet Soft, Eco-select, Boni Confort en Eco Delhaize. Weten welk papier het beste is? Haal dan de weekendbijlage van Het Nieuwsblad van zaterdag 9 oktober in huis

Scottex Decor
Op het etiket: ‘zacht en sterk toiletpapier’.
Prijs: 6 euro voor 24 rollen
Prijs per rol: 0,24 euro.
Gekocht bij: Colruyt.
Volume van de rol: 153 vellen, 2 laagjes
Motief en kleur: wit papier met blauwe hondjes.
Verbruik: 4 vellen voor kleine, 12 voor grote boodschap.
Beoordeling: Geribbeld, maar zacht aangenaam papier. We voelen geen verschillende laagjes. Bovendien zit je er snel door. Niet voor een grote boodschap of de neus te snuiten. Het is opvallend, maar afhankelijk van hoe je wrijft voelt het papier bobbelig ofwel glad aan. Ecologisch.
8/10
Foto: Lieven Van Assche

ZO DEDEN WE DE TEST

Het product: Van bekende toiletpapiermerken over huismateriaal van de supermarkt tot enkele ecologische varianten: we selecteerden 10 soorten toiletpapier met (en voor?) uiteenlopende boodschap.

De testers: De scoutsgroep Permeke Jabbeke, groep 11- tot 14-jarige meisjes en jongens, en hun leiding.

Zo deden we de test: De pakken wc-papier werden één voor één in gebruik genomen in de scoutstoiletten op kamp. De leiding wist over welk merk het ging, de leden niet. Per pak werd een blad met verschillende criteria op het toilet gehangen. Op het blad: zachtheid, kleur, motief, stevigheid en de aantal vellen die nodig zijn bij een grote en kleine boodschap.

Algemene opinie: Zachtheid en stevigheid zijn de belangrijkste criteria. De mening van de groep is verdeeld over het ecologische papier: ondanks de lagere score op gebruiksvriendelijkheid, hechten sommigen veel belang aan de ecologische factor.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees