Politie klist moordverdachte en inbreker tijdens grootscheepse controleactie

Asse / Halle / Vilvoorde -

Tijdens een grootscheepse controleactie in de regio Asse-Halle-Vilvoorde hebben de lokale en federale politiediensten afgelopen nacht een Russische man opgepakt die verdacht wordt van moord. De verschillende politiediensten konden ook een Litouwer klissen die op dievenpad was en twee koperdieven. Een derde koperdief kon aan de politiediensten ontkomen. Dat meldt de federale politie.

De Exit-controleactie was voornamelijk gericht tegen de rondtrekkende dadergroepen en daders van home-jackings, home-invasions, garagediefstallen en carjackings, maar de politie controleerde ook op allerhande verkeersinbreuken en andere criminaliteit. Aan de actie namen 111 agenten van 12 lokale politiekorpsen en 97 federale politieagenten deel, onder meer van de luchtvaartpolitie, de dienst Luchtsteun, de dienst Hondensteun, leden van de gespecialiseerde interventie-eenheden, de federale gerechtelijke politie, de spoorwegpolitie en de wegpolitie.

Die controleerden in totaal 489 voertuigen en 587 personen. Eén daarvan, een man van Russische afkomst die rondreed in een gestolen wagen, werd gezocht als verdachte in een Naamse moordzaak en onmiddellijk gearresteerd. Dankzij een alerte burger kon de politie in Kraainem ook een Litouwer oppakken die rondreed in een gehuurde wagen die vol lag met inbrekersmateriaal.

Drie mannen probeerden aan de controle te ontsnappen door de bossen in te vluchten. Twee van hen konden opgepakt worden en in hun wagen bleek een hoeveelheid gestolen koper te liggen. Daarnaast hield de politie nog 21 personen tegen die geseind stonden, onder meer voor stalking, slagen en verwondingen of omdat ze een rijverbod hadden gekregen.

De politie trof verder nog 8 niet-verzekerde voertuigen, 8 verboden wapens en 6 mensen zonder geldige verblijfspapieren aan. Twintig mensen hadden drugs bij, 21 hadden teveel gedronken achter het stuur en 15 reden rond onder invloed van drugs.

Corrigeer

NIEUWS