'Daten als dertiger is leuker dan als twintiger'

© shutterstock

Op de socialenetwerksite Reddit openden mannelijke gebruikers de discussie over het verschil tussen daten als twintiger en als dertiger. Het merendeel leek ervan overtuigd te zijn dat het leuker wordt om met dames af te spreken als je al iets ouder bent. Dit zijn de vijf vaakst voorkomende redenen die door hen werden aangehaald.

mgs

1. De seks is beterDe meeste mannen hebben het gevoel dat ze als twintiger nog te veel op zoek zijn om echt van seks te kunnen genieten. Als dertiger weten ze ondertussen wat wel en niet werkt en zijn vrouwen vaak niet te verlegen om initiatief te nemen.

2. Je weet beter wat je wil en wat je belangrijk vindtVan dezelfde films houden en allebei dol zijn op dieren is niet langer een stevige basis om een relatie op te bouwen. Mannen en vrouwen die iets ouder zijn hechten meer belang aan gedeelde interesses en levensdoelen. Zo zegt een zekere 'InPursuitOf': 'Ik ben op zoek naar een partner, iemand die risico's durft te nemen, heel hard werkt, graag nieuwe dingen leert, financieel succes nastreeft en geen kinderen wil. Vroeger moesten vrouwen enkel en alleen sexy zijn, maar die tijd ligt ver achter me.'

3. Regels en spelletjes gelden niet meerDe meeste dertigers voelen zich te oud voor spelletjes en datingregels en dat maakt het allemaal veel eenvoudiger. 4. Iedereen is onafhankelijkerAlleenstaande dertigers staan op eigen benen en weten hoe ze zich uit de slag moeten trekken. Levenservaring en een duidelijk idee van je doelen en waarden maken het makkelijker om te daten. 'Vrouwen die dertig zijn weten doorgaans wel wat ze willen. Ze hebben hun eigen interesses, vrienden en hobby's. Ze zijn minder afhankelijk van hun potentiële partner en dat is zo verfrissend,' zegt 'Reddit'-gebruiker Nardik.

5. Communicatie wordt sterkerDie grotere zelfstandigheid brengt ook assertiviteit met zich mee en we weten allemaal dat je meer kans hebt om te krijgen wat je wil door er ook echt om te vragen.

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie