Grouwels, Debaets en Dalle CD&V-lijsttrekkers in Brussel

Grouwels, Debaets en Dalle CD&V-lijsttrekkers in Brussel

Brussels minister Brigitte Grouwels. Foto: rdb

Brussels minister Brigitte Grouwels, Brussels parlementslid Bianca Debaets en CD&V-voorzitter in Sint-Jans-Molenbeek Benjamin Dalle zullen bij de verkiezingen van volgend jaar de CD&V-lijsten trekken in Brussel voor respectievelijk Brussel, Vlaanderen en de Kamer.

Dat heeft het bestuur van de Brusselse afdeling van de Vlaamse christendemocraten zaterdag beslist. De partij is volop bezig met de samenstelling van de lijsten voor de verkiezingen in 2014.

Eerder deze week raakte bekend dat Vlaams minister-president Kris Peeters in Antwerpen voor CD&V de Vlaamse lijst trekt. Federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten zal dat voor de Kamer doen.

In Oost-Vlaanderen voert vicepremier en minister van Defensie Pieter De Crem de Kamerlijst aan, terwijl Vlaams minister van Natuur, Cultuur en Leefmilieu Joke Schauvliege de Vlaamse lijst voor haar rekening neemt.

Eerder was in West-Vlaanderen al beslist dat staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert en Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits voor CD&V de lijsten trekken. In Limburg en Vlaams-Brabant moet de aanwijzing nog gebeuren.

Corrigeer

NIEUWS