Beste Italiaan en beste Aziaat te vinden in Brussel

Gault&Millau looft Nicolas Scheidt als jonge topchef

Gault&Millau looft Nicolas Scheidt als jonge topchef

Nicolas Scheidt van La Buvette werd verkozen tot Jonge Topchef in Brussel. Foto: rdb

Brussel / Sint-Gillis -

Brussel is volgens de nieuwste gids van Gault&Millau nog steeds het mekka van van de gastronomie in ons land. Voor lekkere desserts, Italiaanse of Aziatische keuken zakt u best af naar onze hoofdstad. Maar ook elders in onze regio scoren verschillende restaurants opvallend goed.

Het kruim van de horecawereld zakte gistermiddag af naar Brussel om de voorstelling van de nieuwste Gault&Millau bij te wonen. Zoals ieder jaar is ook onze regio zeer goed vertegenwoordigd in de lijst. In Brussel behalen Comme Chez Soi, Bon-Bon en Sea Grill opnieuw 19 op 20, in de Noordrand scoort Le Gril aux Herbes d’Evan in Wemmel met 17 op 20 het best.

Eén van de hoogste onderscheidingen was weggelegd voor Nicolas Scheidt (35). Deze jongeman kreeg de titel van Jonge Topchef van het jaar. La Buvette, zijn zaak in Sint-Gillis, is een goudmijn en dat ontging ook de jury niet. ‘Het doet me plezier dat deze mensen onze keuken nauwlettend volgen’, vertelde Nicolas. ‘Toch kwam de uitreiking wel als een verrassing aan. Deze prijs is een zeer grote eer en een beloning voor al het werk van mezelf en mijn team. Dit is zeker een stimulans voor de toekomst.’

Voor het Dessert van het Jaar trekt u best naar Le Chalet de la Forêt in Ukkel. Deze zaak kreeg met een 17 op 20 trouwens ook één van de hoogste noteringen in de lijst. Italiaan van het Jaar is de chef van Da Mimmo in Sint-Lambrechts-Woluwe. Yamato, chef van het gelijknamige restaurant Yamato in Elsene, werd bekroond als beste Aziaat van het Jaar. De Brusselse Prijs van het Plezier ging naar het gezellige Friture René in Anderlecht. Een typisch Brusselse sfeer en Brusselse gerechten leverden deze authentieke zaak een vermelding op.

De nieuwe Gault&Millau ligt vanaf morgen in de boekhandel en kost 27 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio