In beslag genomen drugs op I love Techno worden onderzocht

Gent -

De in beslag genomen drugs die zijn aangetroffen op het dancefestival I Love Techno wordt door enkele toxicologische labo’s onderzocht. Zodoende wil het gerecht zicht krijgen op wat er op de markt wordt aangeboden.

208 bezoekers van het dancefestival in Flanders Expo werden zaterdagnacht betrapt op het bezit van drugs. Zij maakten geen gebruik van de zogenaamde ‘mercy bin’, een vuilnisbak waar de bezoekers anoniem en zonder gevolg hun drugs konden achterlaten. Een aantal bezoekers deed dat toen ze zagen dat de politie hen met zes drugshonden stond op te wachten voorbij de ingang. De 208 betrapte bezoekers werd de drugs ontnomen en de toegang ontzegd tot de hallen. 25 van hen moesten onmiddellijk een minnelijke schikking betalen tussen de 150 en 350 euro, afhankelijk van de drugs en de hoeveelheid die ze bij zich hadden.

In totaal werden vier mannen betrapt met grotere hoeveelheden. Twee mannen, 37 jaar en 29 jaar, probeerden samen 80 xtc-pillen en 22 flesjes vloeibare xtc binnen te smokkelen. De oudste werd uiteindelijk aangehouden. Twee andere mannen werden rechtstreeks gedagvaard omdat ze grotere hoeveelheden cannabis en xtc bij zich hadden.

De aangetroffen drugs worden geanalyseerd door gespecialiseerde toxicologische laboratoria. Op die manier wil het gerecht verwittigd worden van nieuwe gedetecteerde producten en op de hoogte blijven van de nieuwste productiemethoden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio