Bestuur gaat tot 2018 meer dan 30 miljoen euro investeren

Voetbalstadion wijkt voor nieuwe sporthal

Schepen van Sport Ronny Somers bij het voetbalstadion De Schalk dat afgebroken wordt. Foto: Kristof Lauwers

Willebroek -

Het leegstaande voetbalstadion De Schalk wordt afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe sporthal. En het vroegere gemeentehuis wordt een Huis van de Vrije Tijd. Het zijn twee blikvangers uit het beleidsplan van de Willebroekse meerderheid.

De bestuursmeerderheid van N-VA, CD&V en Open VLD zullen de volgende vijf jaar meer dan 30 miljoen euro investeren. Dat blijkt uit het beleidsplan waaraan momenteel de laatste hand gelegd wordt.

Het voetbalstadion De Schalk aan de Stadionlaan, waar al sinds 2011 niet meer gevoetbald wordt, gaat, wellicht in 2015, onder de sloophamer. Het maakt plaats voor een nieuwe en grotere sporthal. ‘Er is dringend nood aan meer ruimte om te sporten. Tal van sportclubs toonden al interesse om de nieuwe sporthal te gebruiken. We willen de nieuwe sporthal verbinden met de huidige sporthal. Ook de cafetaria blijft en wordt mogelijk uitgebreid’, legt schepen van Sport Ronny Somers (N-VA) uit. Aan het nieuwe sportpark De Schalk hangt een prijskaartje van 6 miljoen euro.

Een tweede grote investering is het Huis van de Vrije Tijd, in het vroegere gemeentehuis aan de August Van Landeghemstraat. ‘Om het oude gemeentehuis te renoveren is er 4 miljoen euro begroot. Het huidige cultureel centrum De Ster zal verkocht worden. Na de renovatie krijgen in het Huis van de Vrije Tijd onder meer de cultuurdienst, de jeugddienst en de toeristische dienst onderdak. Er komt ook repetitieruimte en ruimte voor (toneel)verenigingen. Ook de feestzaal zal grondig vernieuwd worden’, weet schepen van Cultuur Maaike Bradt (CD&V).

Willebroek Morgen

Voor de verdere afwerking van het OCMW-woonzorgcentrum Ten Weldebrouc is er 4,8 miljoen euro en voor de renovatie van de bibliotheek 467.000 euro. Ook voor de bouw van een nieuw jeugdhuis is er net geen 500.000 euro ingeschreven. De volgende fase het project Willebroek Morgen, de heraanleg van de Schoolweg en een deel van de Stationsstraat, is, net als de heraanleg van de Breendonkstraat, begroot op 1,6 miljoen euro.

Voor het heraanleggen van de Oude Dendermondsestraat is er een miljoen euro. Eenzelfde bedrag ligt klaar voor het dorpsplein van Blaasveld en de uitbreiding van het park Bel-Air. De vernieuwing van het dorpsplein in Heindonk zal 728.000 euro kosten. Voor het herwaarderen van het Edmond de Grimbergheplein is er 657.000 euro. Voor het (her)aanleggen van voet- en fietspaden is er 1,5 miljoen euro. En de buitenrenovatie van de Sint-Niklaaskerk is op 2,2 miljoen euro begroot.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio