Zoon vindt levenloze lichamen van ouders in hun appartement

Tachtiger doodt echtgenote en pleegt zelfmoord

Tachtiger doodt echtgenote en pleegt zelfmoord
ANTWERPEN -

Maandagmiddag heeft een man (82) in een appartement aan de Amerikalei zijn echtgenote (83) gedood, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. Naar het motief voor het familiedrama blijft het voorlopig nog gissen.

Het was de zoon van Marcel Siebens (82) en Yolande Collet (83) die maandagmiddag de akelige ontdekking deed. Hij wilde zijn ouders eten brengen in hun appartement aan de Amerikalei 148 in Antwerpen, vlakbij het justitiepaleis, toen hij hun levenloze lichamen aantrof.

Gezinsdrama

Onmiddellijk werden de hulpdiensten erbij gehaald, maar voor het echtpaar kwam alle hulp te laat. Het labo en de wetsdokter kwamen ter plaatse en de eerste vaststellingen wezen meteen in de richting van een gezinsdrama. Marcel Siebens had zijn echtgenote Yolande met een vuurwapen omgebracht om nadien zichzelf van het leven te beroven.

Ook het Antwerps parket gaat uit van een wanhoopsdaad. ‘Op dit ogenblik zijn er geen aanwijzingen die erop wijzen dat er derden in het spel zijn’, zegt Antwerps parketwoordvoerster Stéphanie Chomé. ‘Naar het motief voor het drama blijft het voorlopig nog gissen. ‘We wachten het verdere onderzoek af en onthouden ons verder van alle commentaar’, klinkt het bij het parket.

Het echtpaar Siebens was gekend in de buurt. In 1958 stampten ze samen de zaak Sico (Siebens-Collet) uit de grond. De firma was gespecialiseerd in zoetigheden en verkocht later ook keramiek. De zaken gingen zo goed dat het bedrijf in 1989 van de Antwerpse Balansstraat naar de Winkelstap in Schoten verhuisde. Daar vormden de twee zonen Luc en Patrick het familiebedrijf om tot een zaak die gespecialiseerd is in geschenken voor professionelen.

Het pand aan de Amerikalei waar het echtpaar op de zesde verdieping woonde, was vroeger hun eigendom. Ze lieten het herenhuis in de loop der jaren ombouwen naar een appartementsgebouw en verkochten daarna de flats. Marcel Siebens en Yolande Collet laten vier kinderen en negen kleinkinderen achter.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio