Pivo en VDAB bundelen rijopleiding vrachtwagens

Relegem -

De VDAB centraliseert haar rijsimulatoren voor de opleiding van vrachtwagen- en busbestuurders in het opleidingscentrum Pivo in Relegem (Asse).

De vijf simulatoren, drie vaste en twee mobiele, staan nu nog verspreid over Vlaanderen. De centralisatie heeft als voordeel dat de simulatoren samen kunnen worden bediend door een operator, tegenover vijf nu.

Voor de provinciale brandweerschool in het Pivo heeft de komst van de erg dure apparatuur als bijkomend voordeel dat ze een betere rijopleiding kan aanbieden voor hulpdiensten met prioritaire voertuigen. Het is geen geheim dat de bestuurders van zware brandweervoertuigen minder ervaren zijn dan beroepschauffeurs van vrachtwagens. Acht brandweermannen van Vilvoorde volgden intussen al de cursus ‘schadepreventief rijden met vrachtwagensimulator’. Ook de tien nieuwe vrijwilligers van brandweer Asse, die hun opleiding starten, gaan de cursus volgen.

Het expertisecentrum richt zich ook tot de bedrijfswereld. SITA België, dat bijna 800 chauffeurs van zware voertuigen telt, leidde eigen instructeurs op die in Pivo opleiding geven aan andere SITA-chauffeurs.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio